Handige links

Homerun

Met Homerun bieden wij ambulante begeleiding aan jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) vanaf 16 jaar die problemen hebben met verschillende onderdelen van het leven. Wij bieden hen trajectbegeleiding en behandeling op maat. Van licht tot zwaar en forensisch. Onze ambulante teams zijn actief in bijna heel Nederland.

Lees meer

krachtplan 18+

Elk jaar bereiken in Nederland rond de zesduizend jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) de leeftijd van 18 jaar. Vanaf die dag mogen ze, opeens, zelf beslissen of zij hulp willen of niet. Ook wanneer ze al problemen hadden en gedwongen hulp kregen, zijn ze vrij om te beslissen wat ze willen.

Lees meer

Toekomstplan

Met Toekomstplan helpen we mensen die hun dromen en ideeën waar willen maken. Maar zelf regelen moet je leren. Het betekent vaak dat je hulp durft te vragen bij de dingen die je niet zo goed kan. Zodat je kan gaan doen waar je wél goed in bent.

Lees meer

Spirit 16-27

Vijf jongeren uit de jeugdhulp zijn in gesprek met vijf jongeren die opgroeien vanuit een veilig en stabiel thuis. Zij praten met elkaar over opgroeien en zelfstandig worden. Over ondersteuning daarbij, hulpverlening, wonen, financiën, school en werk. Hoe cruciaal is het om terug te kunnen vallen op ouders, onvoorwaardelijke steun en een veilig thuis? Een vangnet waar je altijd op mag terugvallen, ook als je keihard de verkeerde keuzes maakt? De verschillen zijn pijnlijk en confronterend zichtbaar, zo laten Django, Rita, Joy, Nathan, Dathimo, Jason, Eline, Moraya, Kimberly en Chayrene ons zien.

Lees meer

Zelfredzaamheid kwetsbare Amsterdammers groter door samen te wonen

Zestien kwetsbare jonge Amsterdammers bij elkaar in een woongroep. Kan dat? Bij HVO-Querido dachten ze van wel. Sterker nog, het werd een succesverhaal. Wél een met wat leermomenten. Projectleider Huisvesting Kim Oostveen: ‘Samen Sterk Wonen houdt in dat mensen met een psychische kwetsbaarheid zelfstandig wonen in een groep en steun ervaren aan elkaar als buur. Betrokken naasten ondersteunen de bewoners actief.’

Lees meer