In gesprek met Deniz (persona)

'Normaal ben ik rustig, maar als je te ver gaat, dan ontplof ik. Respect vind ik heel belangrijk. Dat mensen niet oordelen hoe ik ben.'

Persona Deniz is ontwikkeld op basis van gesprekken met jongeren in de pilot Werken met persona's. Door het gebruik van persona's kunnen gemeenten zich beter inleven in de specifieke situaties die spelen binnen de doelgroep.

Over Deniz

Mijn naam is Deniz, 20 jaar en woon in Steenwijk. Ik woon samen met m’n twee broertjes en zusje bij mijn moeder. Mijn ouders zijn gescheiden. Ik hoef m’n pa ook niet meer te zien. Hij heeft me in het verleden op straat gezet. Verder kickboks ik en houd ik af en toe wel van een drankje.

Ik ga twee dagen in de week naar school, op maandag en vrijdag van 9 tot 2. We krijgen les in Nederlands, rekenen en burgerschap. Het is entreeonderwijs, maar het voelt als nablijven. Ik zeg eigenlijk altijd dat ik op het BBL zit. Na school sorteer ik post van 4 uur tot ‘s avonds. Niet per se een leuke baan, maar wel lekker verdienen. De andere drie dagen loop ik stage bij Scania als vrachtwagenmonteur. Iedereen doet daar een beetje zijn ding. Banden verwisselen of andere onderdelen repareren. In het weekend chill ik met mijn vrienden van kickboksen of jongens uit de buurt.

In gesprek met Deniz.pdf

PDF - 605.08 KB