Persona Tess

Persona Tess is ontwikkeld op basis van gesprekken met jongeren in de pilot Werken met persona's. Door het gebruik van persona's kunnen gemeenten zich beter inleven in de specifieke situaties die spelen binnen de doelgroep.

Over Tess

Mijn naam is Tess en ik ben 17 jaar oud. Ik volg de MBO opleiding Maatschappelijke Zorg, omdat ik later graag andere mensen wil helpen. In het weekend en op koopavond werk ik achter de kassa bij de Kruidvat en twee keer in de week volg ik groepslessen op de sportschool. En ik woon sinds anderhalve jaar in een fasehuis van de jeugdzorg.

Hoe ben je met jeugdzorg in aanraking gekomen?

In het laatste jaar van de basisschool verloor mijn vader zijn baan. Hij raakte verslaafd aan de alcohol en maakte vaak ruzie met mijn moeder. Door alle problemen thuis ging het slecht op school en kreeg ik verkeerde vrienden. Mijn ouders gingen scheiden en mijn moeder kwam in de financiële problemen. De ambulante vrijwillige zorg die ik kreeg hielp niet en de situatie werd alleen maar slechter. Op mijn 12e ben ik met een Ondertoezichtstelling uit huis geplaatst.

Ga in gesprek met Tess

PDF - 506.28 KB