Persona Jamie

Persona Jamie is ontwikkeld op basis van gesprekken met jongeren in de pilot Werken met persona's. Door het gebruik van persona's kunnen gemeenten zich beter inleven in de specifieke situaties die spelen binnen de doelgroep.

Over Jamie

Ik ben Jamie, 21 jaar en woon bij mijn moeder, stiefvader en vier broertjes in Dordrecht. Ik ben half Afrikaans en half Aziatisch, mijn echte vader ken ik niet. Mijn moeder kan heel goed koken, dat heb ik van haar geleerd. Zij is mijn voorbeeld, ze heeft mij alles geleerd in het leven. Mijn stiefvader geeft mij ook veel steun. Ik ben gek op hem. Ik wil graag op mijzelf gaan wonen en hij helpt mij daarbij. Maar het is moeilijk, want er is weinig te huur in de stad.

Ik werk nu drie dagen per week in de horeca. Ik vind het fijn als mensen zich welkom voelen, maar niet iedereen is vriendelijk, helaas. Ik blijf altijd netjes. Ik ben ook wekelijks bij de denktank van R-Newt te vinden. Een vriend vertelde erover. Met andere jongeren organiseren wij events. Sport of toffe dingen voor de buurt. Er is begeleiding, en die helpt ons een beetje. Later wil ik zelf graag leiding geven.

In gesprek met Jamie.pdf

PDF - 104.37 KB